Zvoliť medzi mixérom, alebo šľahačom? Ak sa rozhodnete pre mixér, ktorý si vybrať? Vieme na čo sa orientovať, podľa čoho vyberať a na čo si dať pozor.
V prvom rade si ujasnite či viac varíte, alebo sa venujete skôr pečeniu. Podľa toho si vyberte mixér, alebo šľahač.

mixéř

Ručné šľahače– sú robustnejšie než ponorné mixéry. Ich výhodou je, že s nimi môžete pokojne miesiť cesto, alebo si vyšľahať nadýchanú šľahačku. Počas používania ich stačí len zapnúť, nemusíte držať gombík počas používania tak ako pri tyčových mixéroch. V závislosti od druhu môžu obsahovať množstvo doplnkov a neraz pripomínajú kuchynského robota. Ich zaobstaranie vás bude stáť trochu viac financií, ale vďaka nim máte všetko v jednom.

Ponorný mixér (tyčový)– pokiaľ hľadáte len mixér na to aby ste si urobili krémovú polievku, alebo omáčku postačí vám ponorný (tyčový) mixér. Tento typ sa pri dlhom používaní prehrieva. Je vhodný len na krátkodobé používanie. Počas doby používania budete musieť držať celý čas tlačidlo.
Stolové mixéry– skladajú sa z dvoch častí. Motor a nádobka. Podľa toho aký druh nástavca použijete môžete v nich sekať oriešky, drviť ľad, mixovať zeleninu, alebo ovocie.

Výkon motora
Výkon motora menej výkonných mixérov sa pohybuje okolo 350 W. Zvládnete s ním pripraviť omáčky, rôzne kaše, polievky a redšie pokrmy.
Výkonnejšie modely majú výkon od 800 do 1400 W. Zvládnu posekať, či rozmixovať tvrdú zeleninu, husté pokrmy a s vhodným nástavcom môžete s nimi pripraviť aj cesto.

šlehč

Materiál
Pri výbere klaďte dôraz na kvalitný materiál. Najväčšie zastúpenie majú modely z plastu. Dávajte pozor aby plast neobsahoval nebezpečné látky (hlavne bisfenol). Mal by byť zdravotne nezavadný.
Nádoba mixéru môže byť aj zo skla. Tento materiál je zdravotne nezávadny, a aj trvácny. Jedinou nevýhodou týchto druhov je ich váha. Samotná sklená nádoba má svoju hmotnosť, ak bude plná bude ešte ťažšia.

4.0
03